miércoles, 22 de junio de 2011

Resúm Marxa de la Sal (Del 17 al 19/06/2011)

Per començar ens volem disculpar per la manca de noves entrades al Blog aquests dies, la causa ha estat el cúmul d’activitats realitzades al cap de setmana entre altres, tot seguit explicarem els fets succeïts des del divendres 17 fins el diumenge 19


Divendres 17/06/2011

Membres de Malgrat S’indigna ens vam dirigir a mitja tarda cap a l’acampada de Mataró amb la intenció de fer-hi nit per iniciar la marxa de la Sal el dissabte de bon matí amb els acampats de l’alt maresme que també hi van fer nit o s’hi van afegir el dissabte al matí. Vam participar en les tasques de difusió que els acampats ens van demanar i també vam formar part de l’assemblea del vespre sobre el recorregut final de la marxa i hi vam poder dir la nostre.


Dissabte 18/06/2011

A les 8:30 van arribar 3 membres de l’acampada de Tordera per afegir-se a la marxa i una mica més tard 2 membres més de l’acampada de Malgrat, així doncs, més d’un centenar de persones van iniciar la marxa des de Mataró a les 9:30h. La fita del dia era arribar a Badalona cap a les 19h i anarrecllint els acampats dels diferents pobles del litoral d’entre Badalona i Mataró

A l’hora de dinar, i després d’un bany col·lectiu a la platja, vam arribar a la plaça on celebren les assemblees els indignats del Masnou (Ocata) on vam menjar i vam explicar davant dels ja 150 indignats que ens trobàvem a la plaça el funcionament de les acampades/assemblees dels pobles.

A les 16:30h vam iniciar de nou la marxa cap a Badalona, on vam arribar a les 19:30 aproximadament, havent recollit els indignats dels pobles per on vam passar i arribant ja als més de 200 indignats, la nit la vam passar a la platja de Badalona.

Cal dir que cada rebuda a cada poble per on passàvem era impressionant, i sumada als càntics del camí donava l’energia necessària per seguir caminant amb alegria.

Diumenge 19/06/2011

Dia de la manifestació a Plaça Catalunya a les 17h hores, el nostre objectiu era arribar-hi cap al migdia per dinar i reunir-nos amb la resta d’indignats que havien iniciat una marxa similar des de l’altre banda de Barcelona (L’hospitalet, terrassa...).

La gent de Badalona, fen ús del seu companyerisme i bones maneres que res tenen a veure amb els resultats electorals del passat 20 de maig, ens van convidar a esmorzar a tots els que havíem fet nit a la platja, cap a les 10:30 vam reprendre la marxa cap a la Capital, la rebuda a St. Adrià va tenir un punt a favor i un en contra, el punt a favor fou l’alegria amb la que ens van rebre els seus habitants, un passadís humà, pancartes i timbals van dibuixar somriures a les nostres cares i alguna llàgrima de felicitat d’alguns companys/es que no podien creure que tanta gent s’hagués unit per la causa. El punt en contra va venir a càrrec de la policia, a qui no havíem demanat ajuda per tallar carres ni perquè ens fes d’escorta però ho van fer igualment. Cal dir que des de Mataró s’havia creat una comissió de Seguretat encarregada de fer aquesta feina i fins a St. Adrià no els havíem necessitat, allà però, i fins a plaça Catalunya, van aparèixer cotxes de policia que ens van acompanyar tot el que quedava de trajecte.

Un cop arrivats a la meta de la marxa, 300 persones van creuar les barreres de ciment col·locades a una de les entrades de Plaça Catalunya, la rebuda també va ser preciosa, abraçada col·lectiva i seguidament una lectura de totes les ciutats de l’estat i la resta de països del mon on se celebrava també una manifestació amb els mateixos objectius.

Després de dinar es va fer una petita assemblea explicativa amb tots els participants de la marxa de la sal on es va explicar el recorregut i que cal fer si hi ha persones violentes que no representen el moviment. Al finalitzar van arribar molts més companys de Malgrat de mar, Palafolls i Tordera, secundats per l’arribada de prop de 200 persones d’altres pobles de Catalunya. En poc menys de 5 minuts la Plaça de Catalunya i els carres que l’envolten estaven plens de gent que s’havia unit per la mateixa causa.

A les 17h es va iniciar la manifestació, però no va ser fins gairebé les 19h que vam poder començar a avançar la marxa degut al nombre elevadíssim de gent que hi havia, tantes eren les persones que s’havien reunit que la gent de l’interior de la plaça encara no s’havia mogut quan els primers de la manifestació ja havien arribat al parc de la ciutadella. A les 21:18h vam arribar al final de l’acta just darrere d’un camió musical des d’ón alguns companys i companyes iniciaven els càntics que ens acompanyaven al llarg del camí, i des d’ón anaven sonant cançons fent de la manifestació una festa reivindicativa caracteritzada per l’alegria de saber que podem canviar el sistema.

Els mitjans de comunicació han dit que hi havia unes 100.000 persones, però nosaltres hi vam ser i podem assegurar que la xifra augmentava fins gairebé el milió de persones.

La tornada en tren amb els companys d’Arenys, Ocata, el Masnou, Tordera i Mataró va brillar per la seva eufòria i festivitat, un cop vam arribar a Malgrat i ens vam reunir amb els companys/companyes que s’havien quedat a l’acampada tocava descansar, l’endemà dilluns calia parlar sobre el futur de l’acampada i la feina a fer durant la setmana.

1 comentario: