lunes, 6 de junio de 2011

Nou Mètode de Difusió d’informació de l’acampada

En la darrera assemblea interna es va decidir ampliar el camp de difusió via Internet creant un Blog i també via Twitter per no limitar-nos al Facebook.
El Blog s’actualitzarà diàriament recollint els punts més importants del dia com també remarcant properes assemblees locals i altres activitats (que també poden consultar-se des de l’acampada)

Com a primera entrada del blog citarem l’estat actual de l’acampada, els punts principals acordats i les assemblees i cassolades previstes fins a data d’avui:

El dimecres dia 1 de Juny es va realitzar la primera cassolada i assemblea d’Indignants a la plaça de l’església, hi van assistir 200 persones aproximadament, i degut als bons resultats obtinguts es va elegir la plaça de l’església com a punt principal de les assemblees locals (Cada dissabte a les 19h). Com a resultat d’aquesta primera assemblea es va decidir que s’acamparia a Malgrat de mar, vam sotmetre a votació diferents punts valorant els pros i els contres de cada un i finalment es va decidir per majoria que l’acampada seria a l’arbreda de Can Feliciano (davant de l’antiga comissaria i al costat de l’institut).

El dijous dia 2 de Juny de bon matí un gran nombre d’indignats locals van començar a aixecar el campament, el material va ser cedit per persones de tota la localitat, després de varies complicacions en la infraestructura va quedar un punt central a resguard del vent però no prou proveït contra la pluja, aquella mateixa nit ja hi van dormir uns quans indignats.

El divendres dia 3 de Juny ja hi havia un nombre considerable d’acampats cada vegada més organitzat, es van crear les comissions fonamentals per tal que el campament disposés del necessari per viure-hi i treballar-hi. Es va acordar que es realitzaria una assemblea “interna” cada nit després de sopar, on hi poden assistir tant acampats com no acampats i on s’hi fan valoracions del dia i es prepara el dia següent entre tots.

El dissabte dia 4 de juny Durant el dia, representatnts dels indignats de Malgrat de Mar es van dirigir a l'asasmblea de pobles de plaça catalunya, paral·lelament, a malgrat es va realitzar la segona assemblea local a la plaça de l’església, no hi va assistir tanta gent com en la primera, possiblement per la manca de difusió i/o perquè no anava acompanyada de cassolada, es va explicar com s’havia organitzat l’acampada, que ens mancava i quin tipus d’informació podem proporcionar, vam augmentar les recollides de firmes que fins al moment estaven limitades a la dimissió de Felip Puig. Es va decidir que el proper dimecres dia 8 de juny hi haurà una cassolada que s’iniciarà a la plaça de l’església i una assemblea per parlar sobre la caminada de la Sal i el canvi de poder del dissabte.
La nit del dissabte va ser “mogudeta” el xàfec esperat va resultar sen una tempesta que va ocasionar moltíssim problemes per aguantar el campament, els acampats, que en aquell moment estaven sopant, van estar prop de dues hores aguantant la carpa central i empenyent les bosses d’aigua de pluja que es formaven incontroladament, vam rebre ajuda d’alguns vianants que en aquell moment passaven per l’indret i també de gent que va pensar en nosaltres des de casa seva i va acostar-se al campament per socorre’ns, al veure que la pluja no disminuïa vam haver de prendre la decisió en un a votació ràpida de tallar les cordes que aguantaven la carpa central per ta de cobrir el menjar i els objectes de valor i vam fer nit en les poques tendes que teníem.

El diumenge 5 de Juny es va haver d’aixecar denou el campament, ens va portar gairebé tot el dia i, per tant, no vam poder dedicar temps a avançar les propostes de la demanda de mínims.
El nou campament esta preparat per pluges similars a la del dissabte, hem aprés de l’experiència i ara sabem que si necessitem ajuda la tindrem i que res podrà parar el moviment.

2 comentarios:

  1. Què us sembla afegir en algun lloc del blog que els dimecres a les 19h hi ha assemblea a la Pça de l'Església?

    ResponderEliminar
  2. Gràcies per la proposta Iris, de fet és el primer dia que utilitzem aquest mitjà de difusió i no ens hem centrat massa en la presentació, pero ens sembla bona idea!

    ResponderEliminar