miércoles, 20 de julio de 2011

Esborrany document obert de mínims educació a Malgrat

- Urgència d’ampliar l’Institut de Malgrat i fer un institut-escola nou tal i com estava previst. Segons els responsables del centre fa anys que ho reclamen perquè amb l’augment d’alumnes del Cubi i les escoles de Santa Susanna l’institut actual, que ja no té prou espai es col·lapsarà. Ja hi havia a més del projecte de l’institut-escola, aturat amb les retallades, i un altre projecte d’ampliació de l’institut amb plànols...

- Aquesta ampliació de places a més d’absorbir els alumnes de l’ESO permetria oferir més batxillerat i cicles de formació professional, l’oferta actual és totalment insuficient en un municipi com Malgrat.

- Caldria també una oferta de PQPI, actualment els alumnes de Malgrat s’han d’apuntar a fer els PQPI a Pineda on només s’imparteixen els de lampisteria, atenció al públic i pintura, i la demanada és tant gran que es veuen obligats a baremar, en aquestes baremacions els alumnes de Malgrat queden fora per ser d’un altre municipi. Es podrien utilitzar els espais de la Formació professional per ofertar PQPI tal i com proposa l’institut.

- Caldria que l’Ajuntament demanés un Pla educatiu d’entorn com fa anys reclamen des de l’intitut i com tenen altres municipis per tal d’aprofitar espais i recursos.

- L’escola d’adults hauria de dependre de la regidoria d’Educació i no de Benestar Social i que s’hi oferissin més cursos.

- S’ha de millorar la gestió, hi ha vegades que es fan plans que després no es compleixen com per exemple el d’absentisme o el de drogodependències, tampoc es treballa en xarxa.

- Fa anys que també es demana un psicòleg i un logopeda municipal els serveis dels quals estan disposades a pagar les AMPES, l’Ajuntament no ho ha volgut demanar.

- A altres municipis els ajuntaments subvencionen activitats extraescolars o tallers d’estudis que a Malgrat tampoc s’ofereixen.

- No hi ha preocupació pels ensenyaments artístics, l’escola municipal de música es va tancar, no s’ofereix teatre per nens malgrat la quantitat de grups de teatre de la població....

- El transport escolar ha desaparegut, caldria reactivar-lo.

- El Consell Escolar Municipal es inoperant, es reuneix poc. L’ajuntament hauria de liderar la coordinació per articular un projecte comú. El Pacte Nacional per l’Educació especifica que els Ajuntaments s’han de comprometre amb l’educació dels municipis.

- La llar d’infants municipal “Els fesolets” té uns horaris molt restringits. Tot i l’alta mensualitat que paguen les famílies, ofereixen menys serveis que algunes de les llars privades del municipi. L’AMPA no pot disposar dels espais per organitzar activitats extraescolars.

(és un document obert així que es pot anar incloent informació)

No hay comentarios:

Publicar un comentario