jueves, 21 de julio de 2011

Acta reunió comissió educació 18/7/2011

Els components de la comissió d’educació es van reunir amb la tècnica d’educació de Palafolls, Olga Samper, per preguntar-li quins serveis educatius hi havia a Palafolls que depenien de l’Ajuntament i poder fer una comparativa amb Malgrat. Els principals punts a destacar del que s’ofereix a Palafolls i no hi ha a Malgrat són els següents:

- L’Escola d’adults depèn de la regidoria d’educació i té la voluntat de ser un centre educatiu, s’ofereixen molts cursos que es volen ampliar el proper any a cursos d’anglès de perfeccionament...

- Es fa un seguiment i manteniment real de les escoles de primària públiques i d’ajuda constant a les AMPES, per exemple s’han arribat a subvencionar autocars per anar d’excursió.

- Hi ha un servei de logopèdia municipal per primària i un servei de psicòleg municipal per primària i secundària que estan coordinats amb Serveis Socials, EAP...

- S’ofereix el servei de l’Escola de Pares i Mares 1 cop al més, són unes xerrades a les que solen assistir de 30 a 40 famílies, encarades a la prevenció, resolució i mediació de conflictes. Aquest servei inclou atenció individualitzada per les famílies que ho demanin 24h al dia via telefònica. Està en projecte la creació d’un Centre de Mediació.

- S’estan fent els estudis previs per oferir un PQPI, l’Ajuntament hi posarà els espais i recursos i el Departament d’Ensenyament els professors.

- S’està fent el Pla Educatiu d’Entorn

- La llar d’infants és municipal i gestionada directament des de l’Ajuntament, no està subcontractada a cap empresa. Els horaris són de 8 del matí a 7 de la tarda tot l’any.

- Existeix una escola municipal de música i dansa que funciona molt bé i que aquest any ha creat una cobla que actuarà a les festes del poble.

- El casal d’estiu acull a 325 nens, l’any vinent s’ampliarà i en faran un per petits i un per nens més grans, molts dels monitors que hi treballen són de Malgrat perquè les condicions laborals són millors. Si t’hi apuntes dos mesos és més barat.

- Està en projecte fer el curs vinent la Setmana de la Ciència impulsada pel Consell Escolar Municipal.

- El taller de robòtica que es fa a l’institut està subvencionat per l’Ajuntament.

- L’Ajuntament també subvenciona un taller d’estudi pels alumnes de 1r i 2n d’ESO.

- ....

No hay comentarios:

Publicar un comentario