viernes, 8 de julio de 2011

ACTA ASSAMBLEA DIMECRES 6 DE JULIOL (Plaça de l'esglèsia)

S’informa de que hi havia una xerrada prevista sobre les retallades d’Educació, però que no es pot fer perquè l’Argemí no pot assistir.

S’informa a les persones que assiteixen a l’assamblea de les propostes que es van fer a la reunió de continguts i es sotmeten a votació. Per tant, es decideix:

- Fer les assamblees els dimecres a la plaça de l’esglèsia i deixar els dissabtes per activitats lúdiques o actes de difusió.

- S’acorda que les xerrades es faran a la Barretina, ja que disposem de punt de llum i és un lloc on hi ha més afluència de gent i es pot cridar més l’atenció.

- S’aprova la proposta de fer una performance o un acte reivindicatiu al carrer de mar. Es tracta de repartir octavetes informant de les inversions dels bancs a armament i els sous insultants dels banquers, i oferir informació de l’alternativa que es proposa des de la banca ética. La Maria explica que coneix a una persona que ens podria ajudar a donar forma a aquest acte. Es parla d’un ball o acte lúdic/festiu per cridar l’atenció de la gent.

- Es decideix que a les assamblees s’explicaran les propostes de les diferents reunions de comissions, per tal de prendre decisions entre tots i que tothom estigui assebentat sobre el que s’està treballant.

La comissió d’educació informa sobre el que es va estar parlant a la reunió de dilluns passat. S’expliquen les informacions donades per la Núria Aris sobre la problemàtica de l’institut. També s’informa de que s’està treballant sobre la creació de mínims de la comissió d’educació, però que será un document obert, on es poden plasmar les necesssitats o problemàtiques que es vagin detectant.

Es fa saber als assamblearis que ja estem coordinats amb la comissió d’educació d’acampada Barcelona.

- Un assambleari proposa tenir més en compte el nombre de desocupats a Malgrat de Mar. Es parla d’oferir ajuda a aquestes famílies (donacions, la possibiliat de crear un menjador social…). Sembla que tots estem d’acord en que s’ha de oferir ajuda per cobrir les necessitats d’aquestes famílies, però es remarca la importància de que se’ls ofereixi plans ocupacionals que puguin solucionar aquest problema a nivel municipal.

- Es proposa assistir als plens de l’ajuntament per fer preguntes directes als polítics durant el torn de paraules. Es tracta de plantejar totes aquestes necessitats i problemàtiques que es comencen a detectar al nostre poble i dirigir-nos a cada regidor per saber quines solucions ofereixen respecte educació, sanitat, inserció labora… La comissió de continguts es compromet a pensar aquestes qüestions a la propera reunió.

- També es parla de començar a dinamitzar la comissió de sanitat, ja que es coneixen problemes locals en aquest àmbit i encara no hi ha persones que s’ocupin de crear aquesta comissió.

- Es remarca la importància de tenir contacte amb els mitjans de comunicació locals, ja que és una molt bona manera d’arribar a la gent que no assiteix a les assamblees. Es parla de sortir al Som-hi, café amb llet… La gent de difusió es compromet a començar a treballar en això.

- S’informa de que dimecres que ve 13 de juliol es farà una xerrada sobre Cultura a Malgrat de Mar. Un noi que va fer un diagnòstic de les mancances culturals a Malgrat ens exposarà les seves conclusions.

- Es queda en que dissabte a les 17h al bohemi es farà la propera reunió de continguts. Es convida a tot aquell que volgui passar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario